Helmi, Minni ja Hippu

Helmi, Minni ja Hippu

keskiviikko 11. lokakuuta 2017

11.10

Onpa taas aikaa vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Kiireinen syksy takana ja talvea kohti mennään, eilen sateli jo ensimmäiset lumihiutaleet :)

Kelaillaanpa kuitenkin vähän taaksepäin. Elokuun lopulla pyörähdettiin Yppärissä Epun (Hippusen Cepponen) ja Hileen (Savumerkin Sudenmarja) kanssa. Päivä oli sateinen, mutta Hileen tulos lämmitti kovasti mieltä: AVO ERI1 SA PN1 SERT VSP!! Sieltä se ensimmäinen serti napsahti meidän pikkulikalle :) Arvostelu oli seuraavanlainen, tuomarina Hannu Talvi:

"Musta vaalennoksin. Ihannekoko ja mittasuhteet. Kaunisilmeinen pää. Kauttaaltaan erinomainen rakenne. Turkki ei parhaimmillaan. Tyylikäs häntä ja hyvä liike."

Epun tulos AVO ERI4.

Viimeviikonloppuna ajeltiin vuorostaan pitkä matka lappalaiskoirien erikoisnäyttelyyn Harjavaltaan. Kilometrejä kertyi yhteensä noin 1600. Koiria vietiin paikalle enemmänkin, kotoa lähtivät pennut Hani (Stephanie) ja Hertta (Hippusen Dalventaika), avoluokkaan Hile (Savumerkin Sudenmarja) ja valioihin Helmi (Miskajasmin Pakkashelmi). Joukossa mukana myös Tiuhti (Savumerkin Tiikerililja). Hienoja tuloksia myös tältä reissulta, kannatti ajella! Tuomarina pennuilla ja nartuilla Kirsi Honkanen.

Ensin esiintyivät pennuissa meidän pikkuneidit ja ei kyllä paremmin olisi voinut mennä! Kymmenestä narttupennusta Hani nappasi ensimmäisen sijan ja Hertta toisen, molemmat kera KP:n! Hani ylsi lopulta vielä ROP-pennuksi ja päivän päätteeksi vielä BIS-pennuksi. 

Hile esiintyi isossa avoluokassa (15kpl) ja yllättäen voitti sen sa:n kera ja ansaitsi lopulta itselleen vielä vara-sertin! 

Helmi pyörähti valioissa tuloksella eri sa. 

Alla kaikkien arvostelut:

Hani PEK1 KP ROP-PEN BIS-PEN
" Hyvin kehittynyt, kompakti narttupentu. Miellyttävä pää ja ilme. Hyvin kiinnittyneet korvat. Hyvä kaula. Jäntevä selkä. Hyvä häntä. Tasapainoinen runko ja raajarakenne. Riittävät kulmaukset. Liikkuu hyvällä askelpituudella, vielä hieman kapeasti edestä. Erittäin lupaava junioriturkki tulossa. Mallikelpoinen käytös"






Hertta PEK2 KP
"Kompakti hyvälinjainen narttupentu. Kauniit tummat silmät. Hyvät päänlinjat. Riittävä otsapenger. Hyvin asettuneet korvat. Erittäin hyvä kaula. Jäntevässä kunnossa. Kantaa häntänsä kauniisti liikkeessä. Sopiva rungon vahvuus. Erinomainen raajaluusto. Sujuvat vaivattomat liikkeet. Hyvälaatuinen pentukarva. Ystävällinen kehäkäytös. "




Hile AVO ERI1 SA VA-SERT
"Kaunislinjainen narttu. Hieno koko ja mittasuhteet. Erittäin feminiininen pää ja ilme. Hyvin kiinnittyneet korvat. Hyvä kallon pituus. Jäntevä selkä. Hyvä hännän kiinnitys. Tasapainoinen runko ja raajarakenne. Riittävästi raajaluustoa. Kevyt vaivaton liike. Karvapeite ei täydessä loistossa. Miellyttävä kontakti isäntäänsä."



Helmi VAL ERI SA
" Erinomainen koko. Kaunisilmeinen vahva pää. Hienot korvat. Kaunis ylälinja. Hyvin kiinnittynyt häntä. Sopivan tilava runko. Sopivasti raajaluustoa, riittävät kulmaukset. Hyvä askelpituus. Tyypilliset liikkeet, aavistuksen avoin edestä. Hyvälaatuinen karvapeite, ei täydessä loistossa tänään. Miellyttävä käytös ja esiintyminen."






Terveystarkastuksissa on käynyt Nipa (Hippusen Aito Onni). Silmät todettiin terveeksi. Nipalta otettiin myös DM-testi ja siinä se osoittautui kantajaksi. 
Myös Helmin silmät on tarkastettu terveeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti