Helmi, Minni ja Hippu

Helmi, Minni ja Hippu

maanantai 30. tammikuuta 2017

Kuopio Jalostuspäivät

Eilen oli vuorossa Kuopion Jalostuspäivät ja tottakai minulle iski kauhea flunssa ennen reissua. Matkaan kuitenkin lähdettiin Jaanan ja Annan kanssa kahdelta yöllä. Yllättäen saatiin melko rauhassa ajella :D Keli oli onneksi hyvä. Koirista matkassa mukana Huuko (Savumerkin Sole poka mikhään), Hile (Savumerkin Sudenmarja), Helmi (Miskajasmin Pakkashelmi), Eppu (Hippusen Cepponen) ja Tiuhti (Savumerkin Tiikerililja). Hileellä sopivasti juoksu päällä, vähän jännitti mitäs Eppu tuumaa, mutta eipä tuo poika yllättäen juuri mitään välittänyt. Hile matkusti meno matkan minun kanssa etupenkillä ja tullessa Jaanan kanssa takana. Myöskin Ukko (Hippusen Commervenkki) oli saapunut paikalle. Kiitos Katjalle kun Ukon toit ja sen sain esittää. :)

Tulokset olivat oikein hyvät ja kaikki esiintyivät mallikkaasti. Heti ensimmäisenä kehään meni Huuko esiintyen pikkupennuissa (5-7kk). Urospentuja oli kolme ja Huuko sijoittui ensimmäiseksi kera KP:n! Isoja urospentuja oli vain yksi ja kun tämä ei KP:ta saanut niin Huukosta tuli automaattisesti paras urospentu ja kun loppu skaboissa se hävisi siskolleen Assille (Savumerkin Sole niin justiinsa) niin tulos lopulta VSP-pentu. :) 

"Tasapainoisesti kasvanut ja kehittynyt. Oikean muotoinen pää, hyvä täyteläisyys. Hieman lyhyt kaula. Voisi olla hieman enemmän kulmautunut edestä ja takaa. Erinomainen luusto ja runko. Häntä voisi kiinnittyä ylemmäksi ja kiertyä napakammin. Hyvät liikkeet"Sitten oli poikien vuoro esiintyä nuorissa uroksissa. Uroksilla tuomarina Markku Kipinä. Esitin itse Ukon ja meillä meni oikein mallikkaasti, hieno poika! Tuloksena EH, moitetta tuli koosta ja pituudesta. Arvostelua minulla ei tähän hätään ole kirjoittaa.


Eppu ja Jaana suoriutuivat kehästä myös oikein hienosti ja Epulle tulokseksi NUO ERI seuraavalla arvostelulla:

"Tyypiltään erinomainen tasapainoisesti rakentunut hyvä luustoinen uros. Hyvä ylälinja ja häntä. Hyvä kallo ja korvat. Pyöreähköt silmät. Kuono-osa voisi olla hieman täyteläisempi. Hyvä turkki ja väri. Vaivaton askellus, miellyttävä luonne."


Tässä veljeksistä muutama kuva kehässä käynnin jälkeen. 
Hile esiintyi isossa avoimien narttujen luokassa saaden hienosti ERIn. Tuomari tuumasi että tuo turkin kanssa uudestaan, vaan liekkö tuo ikinä niin hyvää tukkaa kasvattaa että kannattaisi viedä :D

"Erinomainen korkeuden ja pituuden suhde. Kaunislinjainen narttu, joka esiintyy tänään valitettavan niukkaturkkisena. Kallo-osa saa vielä täyteläistyä, muuten oikein hyvä pää ja ilme. Tasapainoiset raajojen kulmaukset. Hyvä rungon voimakkuus. Erinomainen häntä. Joustavat liikkeet ja kantaa itsensä hyvin liikkuessaan."Helmi esiintyi valioissa ja sai myös kommenttia vähästä turkistaan. Tulos kuitenkin yllättäen VAL ERI3 SA:n kera. 

"Hyvä korkeuden ja pituuden suhde. Kaunis täyteläinen pää ja pehmeä ilme. Hieno ylälinja. Sopivasti kulmautuneet raajat. Hyvä hännänkiinnitys. Tänään karvoitukseltaan kovin vaatimaton häntä. Hyvät joustavat sivuliikkeet. Karvanlaatu on erinomainen, määrä voisi olla enemmän."

Helmi pääsi esiintymään myös Miskajasminin kasvattajaluokkaan, jossa sijoitusta ei yhdeksästä kasvattajasta irronnut. Mallikkaasti se jaksoi esiintyä mistä olen erittäin ylpeä, juoksuja kun taitaa sillekkin vihdoin viimein pukata. :)
Alla muutama kuva, ensin Helmi siskonsa Senjan kanssa sitten kasvattajaluokka jossa esiintyivät vasemmalta alkaen Kuunloiste, Talventähti, Pakkashelmi ja Ruustiina.Sitten levättiin. <3 Eppu ja Tiuhti viihtyvät niin mainiosti keskenään.

Hile rankalla kotimatkalla kaivautui häkkien taa nukkumaan. Se tykkää autossa että mitä pienempi tila sen parempi.(ei siis ole väkisin survottu häkkien taa matkustamaan xD)

Parin tunnin päästä lähden viemään Hileen uusintalonkkakuviin ja mukaan lähtee myös Eppu. Kaksin verroin jännitettävää taas...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti