Helmi, Minni ja Hippu

Helmi, Minni ja Hippu

keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

C-pennut maailmassa!

9.6 aamuyöllä Hipun synnytys vihdoin viimein käynnistyi levottomuudella, petaamisella ja läähätyksellä. Saatiin kuitenkin odotella seuraavan vuorokauden puolelle, sillä vedet tuli vasta 10.6 klo 1.25, jonka jälkeen alettiin odotella ensimmäistä pentua maailmaan. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut supistusten lisäksi ja todettuani etten tunne pennun olevan lähimaillakaan tulossa soitimme päivystävälle eläinlääkärille, joka otti meidät sitten kesken yötä vastaan. Pakattiin siis Hippu autoon peittojen lisäksi ja hurautettiin klinikalle. 
Klinikalla todettiin että pentujen sydänäänet on ok ja niillä ei hätää siinä vaiheessa ole. Sitten tutkittiin Hippu. Lääkäri löysi tunnustelemalla kanavasta vain pennun jalan hyvin kaukana ja todettiin että pentu on todennäköisesti virheasennossa. Päädyttiin siis leikkaukseen. Leikkaus sujui hyvin ja hyvinkin nopeasti pääsin itse kuivailemaan ja herättelemään pentuja kun ne peräjälkeen kohdusta saatiin ulos. 5 ihanaa pientä tuli, kaikki oikein terhakoita ja virkeitä. Kolme pennuista on narttuja ja kaksi uroksia. Matkassa mukana oli myös 1enkelipentu,jonka kehitys oli jossain vaiheessa loppunut kesken. Hassua, että juuri samanlainen jakauma oli myös Hipun ensimmäisessä pentueessa. 
Yksi pentu tosiaan oli tietä tukkimassa, eli leikkaus oli ihan oikea ratkaisu.

Kun Hippu heräsi leikkauksen jälkeen nukutuksesta, se alkoi samantien hoitaa pienokaisia, joita varovasti ohjattiin imemään. Ohjeet jatkosta saatuamme pakkasimme koko pesueen autoon ja ajelimme kotiin. 

Päivä on sujunut mallikkaasti, Hippu hoitaa pentujaan antaumuksella ja ulos se täytyy suurinpiirtein raahata. Toivotaan että nämä sydämentykytykset oli nyt tässä ja päästään nauttimaan ihanaa pentuarkea. :)

Itse en ole juurikaan malttanut nukkua pariin vuorokauteen, mutta jospa se ensi yönä uni maistuisi.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti