Helmi, Minni ja Hippu

Helmi, Minni ja Hippu

lauantai 30. marraskuuta 2013

Mennyttä ja tulevaa

Syksy hurahti ohi melkoista vauhtia ja meilläpäin on jo kunnon talvi. Lunta on viime päivinä satanut oikein urakalla, mutta en valita, paljon kivempaa tämä on kuin kurakelit! 

Pyörähdettiin tosiaan lokakuussa Oulun erikoisnäyttelyssä. Itselläni oli matkassa Helmi, joka juoksuili samaan aikaan ja oli taas niiiiin maansa myynyt että.. Esko Nummijärvi arvosteli nartut ja antoi Helmille seuraavanlaisen arvion: " Rotutyyppi: Erinomainen. Pitkänomainen narttu, jolla erittäin kaunis pää ja korvat. Hyvä selkä, häntä voisi kiertyä paremmin. Liikkuu ja esiintyy hyvin Hyvä karvapeite."  VAL ERI SA

Kasvateista Oulussa pyörähtivät Milli, Guti ja Nalle. 

Millin arvostelu: 
"Rotutyyppi: hyvä. Kookas, takakorkea pitkärunkoinen narttu, jolla on jykevä pää, vähän kookkaat korvat. Jäntevä selkä, luisu lantio, vähän takaluisu. Vähän korkea kinner, (?? ei saa sanasta selvää) liikkua, esiintyy hyvin."



Guti:

"Rotutyyppi: hyvä. Pitkärunkoinen, kookas narttu. Oikeanmuotoinen pää. Vähän vaaleat silmät. Syvältä taittokorvat. Hyvä selkä & häntä. Hyvä rintakehä. Vankkaluustoiset hyvät raajat. Hyvät kulmaukset. Vähän korkea kinner. Karvapeite voisi olla pidempää. Liikkuu ja esiintyy hyvin."


Nallekin pyörähti ensimmäistä kertaa kehässä Minna-Marin esittäessä. Marja Talvitie arvosteli urokset ja tässä arvio junnupojasta:

"Keskikokoinen mittasuhteiltaan hyvä. Kokoonsa nähden hieman kevytluustoinen, hyväpäinen poika. Hieman niukat etu- ja takakulmaukset. Hieman alas kiinnittynyt ja liikkeessäkin alas kiinnittynyt häntä. Oikea karvanlaatu, mutta kovin niukassa peitekarvassa. Tarvitsee hieman lisää kokemuksia, mutta miellyttävä luonne. Liikkuu hieman kapeasti edestä ja kinnerahtaasti takaa."



Helmin astutus siirtyi nyt sitten keväälle ihan minun omista kiireistä johtuen.

Ilmoitin Helmin ja Minnin Kajaanin tamminäyttelyyn, joten siellä pyörähdellään seuraavaksi ja olisi joku ulkomaanreissukin suunnitelmissa, katsotaan toteutuuko. :)

Minnin kanssa ollaan keskitytty nyt agilityyn ja paljon on kehitystä tapahtunut.

Jospa sitä joskus päästäisiin ihan kisailemaan asti. Käytän sen lonkka-, kyynär- ja selkäkuvissa ensi viikolla että nähdään voidaanko harrastamista jatkaa ihan rauhassa. Pitäkää peukkuja että kaikki on ok :) Samalla otetaan Hipusta ja Helmistä pompen-geenitestit.


Minnin sisko Arielkin häväisi meitä moikkaamassa, ihana nähdä kuinka hyvin siskoksilla menee yhteen leikit :) Alla kuvia






Sitten taas näitä sekalaisia omia räpsyjä!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti